Time Management

Introductie

U wilt vaak heel veel en daarbij moet u vaak ook heel veel. Zowel privé als zakelijk. Op het één heeft u wel en op het ander heeft u géén invloed. Als u uw eigen leven niet organiseert, loopt u grote kans geleefd te worden door anderen. Het principe van velen om u heen is vrij simpel: het is ‘ja’ zolang u geen ‘nee’ zegt. Herkenbaar toch?

Het is dus zaak om orde aan te brengen. Soms in de chaos, soms ter voorkoming van chaos. Time Management is hierbij het sleutelwoord. Het maakt uw leven echt een stuk overzichtelijker en minder stressvol.

Doel

In deze training leert u:

 • de principes van Time Management;
 • analyseren (wat moet en/of doe ik eigenlijk allemaal – urgent, belangrijk of …?);
 • doelen op te stellen en vandaaruit taken met bijbehorende activiteiten te onderkennen;
 • een jaar-/maand-/weekplanning op te stellen;
 • de basisbeginselen van mind mapping (visualiseren);
 • pro-actief te werken en dus ook ‘nee’ en ‘wanneer wel’ te zeggen.

U kunt uw laptop of tablet tijdens deze training goed gebruiken; uw agenda ziet er dan aan het eind van de training gelijk al goed georganiseerd uit. Vergeet vooral de bijbehorende oplader niet!

Doelgroep

De training is bedoeld voor iedereen die (weer/meer) overzicht wil aanbrengen in zijn of haar dagelijks leven, zowel privé als zakelijk gezien.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke voorwaarden gesteld om deel te nemen aan deze training.

Duur en studielast

De training duurt 1 dag.
Studielast is niet van toepassing voor deze training.

Leermethodiek: klassikale training

Een klassikale training geeft u de garantie dat u uitstekend wordt opgeleid door deskundige, praktijk-ervaren trainers op hun vakgebied. De training wordt gegeven op basis van theorie, (groeps) opdrachten en praktijk gerelateerde discussies. Op deze wijze wordt Time Management concreet en toepasbaar gemaakt voor de praktijksituatie van de cursisten.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte per training is 10 personen.

Certificering

Na afloop van de training wordt ons instituut-certificaat u via email toegestuurd.

Inhoud

In deze training komt onder andere het volgende aan de orde:

 • wie en wat is belangrijk voor u;
 • terugkerende activiteiten, afspraken en –verplichtingen in kaart brengen;
 • wat het zwaarst is, moet het zwaarst wegen – volgens Covey;
 • basiskennis Mind Mapping;
 • omgaan met uitstel en verstoringen;
 • de diverse manieren waarop ‘nee’gezegd kan worden.
Materialen

De studiematerialen bestaan uit handouts van de presentaties en oefeningen. Aan het eind van de training worden deze materialen u via email toegestuurd.

Beroepsbegeleiding

Via ons online support system MyMediasi wordt de mogelijkheid geboden om met onze praktijk-ervaren professionals van gedachten te wisselen over de mogelijkheden en obstakels die ervaren worden tijdens het toepassen van de geleerde theorie en vaardigheden en in het uitvoeren van de geplande verbeteracties.
Gedurende en tot 3 maanden na het eind van de training hebben cursisten toegang tot MyMediasi.

Studiebegeleiding

Gedurende en tot 3 maanden na afloop van de training wordt ondersteuning geboden aan de cursisten bij het bestuderen van de theorie. Dit vindt op individuele basis of in groepsverband plaats.

Kosten

De prijs van de training in het open rooster is inclusief een digitale versie van de studiematerialen, locatie- en arrangementskosten en een digitaal instituut-certificaat. Click hier voor de prijslijst van Mediasi Academy.
Aan iedere deelnemer van een open rooster training wordt kosteloos een Support Voucher ter beschikking gesteld waarmee toegang tot MyMediasi kan worden verkregen.

Voor in-company trainingen calculeren wij een bedrag per trainer per dag en vervolgens de kosten per cursist voor studiematerialen, support en eventueel voor boeken. Neem s.v.p. contact op voor de mogelijkheden.