Word een Betere Spreker

Introductie

Veel mensen kijken torenhoog op tegen het verzorgen van een presentatie en staan liever achter het presentatiescherm te spreken dan ervoor. Een matige voorbereiding en een gebrek aan zelfkennis staan vaak de prestaties op dit gebied in de weg. Gedurende deze training presentatietechniek komen alle aspecten aan bod om goed én verzekerd in de spotlights te gaan staan.

Doel

In deze training leert u:

  • een zgn. elevator pitch van maximaal 2 minuten te maken en te presenteren en
  • een presentatie van 5 tot 10 minuten te maken en te presenteren.

U kunt ervan uitgaan dat na deze training ‘glossophobia’, angst voor spreken in het openbaar, bij u niet meer met stip op nummer 1 staat!

Doelgroep

Nerveus, onzeker, buikpijn, doodsangsten of andere vervelende bijwerkingen van alleen al het idee om een presentatie te moeten geven? Dan is deze training zeker een goede keus voor u.

De training is ook van toegevoegde waarde voor diegenen die geen of weinig ervaring hebben met presenteren en van het begin af aan een goede aanpak in handen willen hebben.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke voorwaarden gesteld om deel te nemen aan deze training.

Duur en studielast

De training duurt 1 dag.
Studielast is niet van toepassing voor deze training.

Leermethodiek: klassikale training

Een klassikale training geeft u de garantie dat u uitstekend wordt opgeleid door deskundige, praktijk-ervaren trainers op hun vakgebied. De training wordt gegeven op basis van theorie, (groeps) opdrachten en praktijk gerelateerde discussies. Op deze wijze wordt presenteren concreet en toepasbaar gemaakt voor de praktijksituatie van de cursisten.
De presentaties worden opgenomen op video en de spreker krijgt feedback vanuit de groep.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte per training is 10 personen.

Certificering

Na afloop van de training wordt ons instituut-certificaat u via email toegestuurd.

Inhoud

In deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:
voorbereiding;

  • aspecten van body language;
  • aspecten van talk language;
  • omgaan met feedback;
  • protocollen;
  • omgaan met uw zenuwen;
  • omgaan met uw publiek.
Materialen

De studiematerialen bestaan uit handouts van de presentaties en oefeningen. Aan het eind van de training worden deze materialen u via email toegestuurd.

Beroepsbegeleiding

Via ons online support system MyMediasi wordt de mogelijkheid geboden om met onze praktijk-ervaren professionals van gedachten te wisselen over de mogelijkheden en obstakels die ervaren worden tijdens het toepassen van de geleerde theorie en vaardigheden en in het uitvoeren van de geplande verbeteracties.
Gedurende en tot 3 maanden na het eind van de training hebben cursisten toegang tot MyMediasi.

Studiebegeleiding

Gedurende en tot 3 maanden na afloop van de training wordt ondersteuning geboden aan de cursisten bij het bestuderen van de theorie. Dit vindt op individuele basis of in groepsverband plaats.

Kosten

De prijs van de training in het open rooster is inclusief een digitale versie van de studiematerialen, locatie- en arrangementskosten en een digitaal instituut-certificaat. Click hier voor de prijslijst van Mediasi Academy.
Aan iedere deelnemer van een open rooster training wordt kosteloos een Support Voucher ter beschikking gesteld waarmee toegang tot MyMediasi kan worden verkregen.

Voor in-company trainingen calculeren wij een bedrag per trainer per dag en vervolgens de kosten per cursist voor studiematerialen, support en eventueel voor boeken. Neem s.v.p. contact op voor de mogelijkheden.