Introductie Conflict Management
(voor IT Professionals)

Introductie

Waar mensen zijn, zijn conflicten. Door conflicten kunnen zakelijke- en privérelaties ernstig verstoord raken. Indien mensen in de toekomst nog een relatie met elkaar willen of moeten hebben, is het dan ook belangrijk om een conflict goed op te lossen.

Een neutrale en onpartijdige bemiddelaar begeleidt de communicatie en het proces waarin partijen zelf tot een oplossing komen. Juist omdat partijen hun eigen oplossing verzinnen, kunnen ze ook in de toekomst weer met elkaar verder.

Doel

Na afloop van deze training heeft u basiskennis van conflicten en bent u in staat conflictpartijen te begeleiden in hun zoektocht naar de oplossing voor hun conflict.

Als u inzicht hebt in de achtergronden van een conflict en op de juiste wijze weet te handelen, kunt ervoor zorgen dat conflicten juist positief uitpakken.

Doelgroep

Deze training is van toegevoegde waarde voor IT Professionals die willen leren (beter) om te gaan met conflictsituaties, bijvoorbeeld: teamleiders, IT Managers, Project Managers, Service Managers en Change Managers.

Vooropleiding

Er worden geen specifieke voorwaarden gesteld om deel te nemen aan deze training.

Duur en studielast

De training duurt 2 dagen.
Studielast is niet van toepassing voor deze training.

Leermethodiek: klassikale training

Een klassikale training geeft u de garantie dat u uitstekend wordt opgeleid door deskundige, praktijk-ervaren trainers op hun vakgebied. De training wordt gegeven op basis van theorie, opdrachten en praktijk gerelateerde discussies. Op deze wijze wordt conflictbemiddeling concreet en toepasbaar gemaakt voor de praktijksituatie van de cursisten.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte per training is 10 personen.

Certificering

Na afloop van de training wordt ons instituut-certificaat u via email toegestuurd.

Inhoud

In deze training komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

Conflicten:

 • soorten en oorzaken;
 • herkennen van conflicten;
 • escalatie van een conflict.

Conflictbemiddeling:

 • conflictbemiddeling en proces;
 • de rol van een conflictbemiddelaar;
 • wie kan de rol van conflictbemiddelaar vervullen en hoe/wanneer;
 • gesprekstechnieken conflictbemiddelaar;
 • interventies voor de conflictbemiddelaar;
 • hoe ga je om met emoties;
 • aanpak bemiddeling.

Praktijk gerelateerde oefeningen:

 • conflictsituatie tussen klant en IT over SLA;
 • conflictsituatie tussen beheer- en ontwikkelafdeling;
 • conflictsituatie tijdens Change Management Board meeting;
 • conflictsituatie tijdens een project vergadering.

 Materialen

De studiematerialen bestaan uit handouts van de presentaties en oefeningen. Aan het eind van de training worden deze materialen u via email toegestuurd.

Beroepsbegeleiding

Wij bieden de mogelijkheid geboden om met onze praktijk-ervaren professionals van gedachten te wisselen over de mogelijkheden en obstakels die ervaren worden tijdens het toepassen van de geleerde theorie en vaardigheden en in het uitvoeren van de geplande verbeteracties.

Gedurende en tot 3 maanden na het eind van de training hebben cursisten toegang tot MyMediasi.

Studiebegeleiding

N.v.t.

Kosten

De kosten van de training is exclusief BTW en inclusief een digitale versie van de studiematerialen, eventuele locatie- en arrangementskosten en een digitaal instituut-certificaat.

Voor in-company trainingen calculeren wij een bedrag per trainer per dag en vervolgens de kosten per cursist voor studiematerialen, support en eventueel voor boeken. Neem s.v.p. contact op voor de mogelijkheden.