Soft Skills & Mediation training

Mediation training & mentoraat

Basistraining Mediation

Onder de noemer Alternative Dispute Resolution (ADR) vallen alle methoden om met behulp van een derde die geen formeel gezag heeft, een conflict op te lossen. Mediation is hier één van en eigenlijk is dit de beste methode voor conflictoplossing.

Bij mediation begeleidt een neutrale en onpartijdige mediator de communicatie en het proces waarin partijen zelf tot een oplossing komen. Juist omdat partijen hun eigen oplossing verzinnen, kunnen ze ook in de toekomst weer met elkaar verder.

Na het succesvol afsluiten van de training bent u in staat een mediation te organiseren en te leiden conform de zgn. faciliterende methode, dat wil zeggen als neutrale en onafhankelijke mediator, en bent u voorbereid op zowel het theorie- als het praktijkexamen van ADR International Register.

10 dagen

ADR Mentoraat Assessment Registermediator

Het ADR Mentoraat Assessment biedt kandidaat- en associate certificaathouders van ADR Internation Register de mogelijkheid om na het volgen van een beroepsopleiding via een Mentoraat Assessment full certified professional te worden.

Het Mentoraat Assessment is een praktijk assessment op basis van een mentoraat periode van 2 aaneengesloten kalenderjaren.

De kandidaat of associate professional gaat voor 2 aangesloten kalenderjaren een mentor-relatie aan met een full certified mediator of een andere door het ADR Register goedgekeurde professional.

 

Soft skills trainingen

Introductie Conflict Management

De meeste mensen zullen conflicten tegenkomen in hun dagelijks leven. Zakelijke en persoonlijke relaties kunnen ernstig worden beïnvloed door conflicten. Als mensen een zinvolle toekomstige relatie met anderen willen, moeten ze begrijpen hoe conflicten optreden en hoe ze kunnen worden opgelost.

Als je inzicht hebt in de achtergrond van het conflict en weet hoe je verstandig moet handelen, kun je ervoor zorgen dat conflicten effectief kunnen worden aangepakt.

2 dagen

Adviesvaardigheden

Als adviseur probeert u een situatie te beïnvloeden of verbeteren zonder dat uzelf directe invloed hebt op de uitvoering van uw ideeën. Om resultaat te boeken, is het daarom belangrijk dat u in elke fase van het adviesproces de juiste dingen doet om de implementatie van uw aanbevelingen te bevorderen. 

1 dag

Effectief Communiceren

In deze deze praktijkgerichte training Effectief Communiceren komen de vaardigheden aan bod om effectief te kunnen communiceren. Wilt u een beter contact krijgen met anderen, zowel verbaal als non-verbaal, anderen beter willen leren begrijpen? Dan is dit een prima training voor u!

Er worden diverse aspecten van zowel verbale- als non-verbale communicatie behandeld en er wordt veel tijd ingeruimd voor het oefenen ervan. Uitsluitend erover lezen kunt u tenslotte ook zonder training. Daarbij wordt ingegaan op uw eigen valkuilen op dit gebied: het herkennen ervan en het ‘handlen’ ervan.

2 dagen

Getting Your Inbox to Zero

Het kost minder psychische inspanning om vanuit een nulbasis te werken dan iets in de e-mail inbox te laten zitten. Dat betekent niet dat deze inbox op nul wordt gehouden – alleen dat deze er op een regelmatige basis komt (minstens één keer per week in de Weekly Review).

Het probleem is dat de meeste mensen geen systeem hebben voor het beheren van hun e-mails buiten het Postvak IN, dus als ze niet verder kunnen gaan of de e-mail niet meteen kunnen afhandelen, laten ze deze achter op de veiligste plek. 

Als uw inbox overbelast is en e-mail uw werkleven overneemt, breng dan een halve dag met ons door en wij helpen u alles onder controle te krijgen.

1 dagdeel.

Introductie Verandermanagement

De gemene deler voor het bereiken van de beoogde resultaten van uw veranderingen zijn mensen. Deze veranderingen beïnvloeden de manier waarop individuele mensen hun werk doen: hun processen, taken, workflows, rapportagestructuren, gedrag en zelfs hun identiteit binnen de organisatie.

Management of Change is het proces, de hulpmiddelen en technieken om de mensenkant van verandering te managen om het gewenste bedrijfsresultaat te bereiken. Het behandelt veel verschillende disciplines, van gedrags- en sociale wetenschappen tot informatietechnologie en zakelijke oplossingen.

 Deze gloednieuwe training refereert aan Kotter’s Approach to Change, Prosci’s ADKAR model en aan Organizational Behaviour Management.

1 dag.

Effectief Vergaderen

In deze deze praktijkgerichte training komen de vaardigheden aan bod om vergaderingen effectief te laten verlopen. U behaalt meer resultaat in dezelfde of minder tijd!

De training focust op de begeleiding van de aanwezigen, bijvoorbeeld het aanmoedigen van teruggetrokken deelnemers tot het leveren van een bijdrage, en op het toepassen van technieken om te komen tot een meetbaar resultaat. Daarbij wordt er ingegaan op bepaald gedrag waardoor vergaderingen minder productief kunnen worden en uit kunnen lopen.

1 dagdeel.

Personal Branding Introduction

Personal branding is het jezelf en jouw carrière als merk presenteren aan anderen. Je gebruikt jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring om je te onderscheiden van anderen. Jouw unieke kwaliteiten zorgen voor dit onderscheid, waarbij authenticiteit van groot belang is.

1 dagdeel.

Word Een Betere Spreker

Veel mensen kijken torenhoog op tegen het verzorgen van een presentatie en staan liever achter het presentatiescherm te spreken dan ervoor. Een matige voorbereiding en een gebrek aan zelfkennis staan vaak de prestaties op dit gebied in de weg.

Gedurende deze training presentatietechniek komen alle aspecten aan bod om goed én zeker in de spotlights te gaan staan.

1 dag.

Time Management

U wilt vaak heel veel en daarbij moet u vaak ook heel veel. Zowel privé als zakelijk. Op het één heeft u wel en op het ander heeft u géén invloed. Als u uw eigen leven niet organiseert, loopt u grote kans geleefd te worden door anderen. Het principe van velen om u heen is vrij simpel: het is ‘ja’ zolang u geen ‘nee’ zegt. Herkenbaar toch?

Het is dus zaak om orde aan te brengen. Soms in de chaos, soms ter voorkoming van chaos. Time Management is hierbij het sleutelwoord. Het maakt uw leven echt een stuk overzichtelijker en minder stressvol.

1 dag.

De soft skills trainingen worden uitsluitend in de in-company versie verzorgd.