Change Adoption skills
trainings approved by ADR Register

Change Adoption skills

Organizational changes zijn bijna dagelijks aan de orde: kleine wijzigingen in procedures, implementatie van werkwijzen als Agile, DevOps en/of SCRUM, toepassen van nieuwe ontwikkelingen uit methodes als ITIL 4 of de ontwikkeling van nieuwe services. En dit zijn nog slechts een paar voorbeelden.

De bedrijfsvoering is gefocussed op Customer eXperience (CX) en User eXperience (UX) en daarnaast moet deze natuurlijk efficiënt en profitable zijn.

Maar het belangrijkste van alles is dat degenen die de wijzigingen moeten adopteren, veelal de end-users, door de bomen het bos moeten blijven zien en plezier moeten blijven houden in het uitvoeren van hun job en smoothly adopt changes.

Verbeteringen vereisen steevast dat mensen de manier waarop ze werken, hun gedrag en soms hun rol moeten wijzigen. Ongeacht of de wijziging een praktijk, de structuur van de de organisatie, gerelateerd aan technologie, of de introductie van een nieuwe of gewijzigde dienst is, mensen zijn essentieel voor het welslagen van de verandering.

Changes gaan vaak gepaard met weerstand en voor degenen die de changes moeten aanreiken en implementeren lijkt het soms een soort van circusact waarbij vele bordjes in het juiste tempo hoog gehouden moeten worden. Om hierin succesvol te kunnen zijn moet je allereerst interesse kunnen hebben in de mens en daarnaast moet je over skills kunnen beschikken zoals  structureren van de change, effectief communiceren en beïnvloeden van bedrag. Eenmaal geïmplementeerd stopt het natuurlijk niet want je moet continue verbeteren.


Organizational changes succesvoller
implementeren én laten adopteren.

ADR Register hanteert een sympathiek assessment. De Foundation training kan onder voorwaarden een onderdeel zijn van de Basistraining Mediation.


“Education is the most powerful weapon which you can use to change the world.”