Scheidingsmediation

Zorgvuldig

Scheiden moet  nét zo zorgvuldig plaatsvinden als trouwen. Voordat je je JA-woord voor een scheiding geeft,   overdenk je de consequenties, voor zowel jezelf, je partner als voor eventuele kinderen. Je bedenkt de wijze waarop, hoe je toekomst eruit gaat zien, etc. Kortom zorgvuldig en stap voor stap.

Als je kinderen hebt, ligt er als ouders zéker nog een gezamenlijke toekomst in het verschiet en is het van groot belang dat er op een fatsoenlijke wijze met elkaar gecommuniceerd kan blijven worden; tenslotte moeten ouders samen beslissingen nemen en dragen zij samen de zorg voor de kinderen. De partnerrelatie mag dan van de baan zijn – de ouderrelatie blijft bestaan!

Scheiden via een knippen-en-scheren-checklistje is zeker goed mogelijk. Na afloop is de scheiding een feit en zijn alle spullen verdeeld. Zo ook de kinderen 🙁.

 

Samen

Kiezen voor een scheidingsmediation betekent dat je samen de scheiding voorbereidt, soms zelfs samen met de kinderen, dat je samen beslissingen neemt en dat je oog hebt voor de toekomst.

Geen juridisch gevecht en geen beslissingen van een rechter, maar samen een voor alle partijen acceptabele en duurzame oplossing zoeken voor veelal een heel groot en pijnlijk probleem. In onze beleving zijn ouders dat in ieder geval verplicht aan de kinderen!

Staan werktijden, reistijden, afstanden of de onderlinge verstandhouding ‘live’ bijeenkomsten in de weg? Dan is online mediation een uitkomst.

 

Begeleiding

Mediasi is in staat u op deskundige wijze te begeleiden in de aanloop naar een weloverwogen JA-woord bij scheiding. Een ervaren ADR Register en/of MfN Familiemediator begeleidt de mediaton en indien nodig kunnen financiële aspecten besproken worden met onze financial coach.

Voor het opstellen en indienen van het scheidingsverzoek bij de Rechtbank werken wij samen met een advocaat. Het staat u vrij een eigen advocaat te kiezen.

 

Kosten

De ervaring leert dat er gemiddeld 5 bijeenkomsten van 1 to 1,5 uur nodig zijn om tot overeenstemming te komen. De kosten van deze bijeenkomsten worden op basis van nacalculatie verrekend. Aan het opstellen en indienen van het scheidingsverzoek zijn advocaatkosten verbonden. De rechtbank berekent tot slot nog griffierechten.

Wij werken ook op basis van toevoeging (rechtsbijstand), waardoor uw kosten voor de scheiding aanmerkelijk lager komen te liggen. Een toevoeging kunnen wij voor één of voor beide partijen aanvragen.

Voor de alimentatieberekeningen wordt gebruik gemaakt van de applicatie Split Online. Tijdens de mediation worden overzichtelijke berekeningen uitgereikt.

 

JA, wij willen… scheiden

En dan zorgvuldig en met een duurzame oplossing? Bij Mediasi bent u dan aan het juiste adres.

 

Not allowed...