Online mediation

Online mediation

U wilt beiden een conflict oplossen, maar eerdere face-to-face mediations zijn mislukt, de afstand is te ver om gesprekken te plannen, de werktijden maken het onmogelijk om agenda’s op elkaar af te stemmen of u wilt elkaar gewoon (voorlopig even) niet zien? Kies dan voor online mediation!

Bij online mediation heeft u alleen met behulp van ons online mediation systeem via de mediator contact met elkaar over de situatie. Deze methode biedt u onder meer de mogelijkheid eerste, soms emotionele, reacties nog eens te overdenken en bij te stellen voordat u deze verstuurt om te reageren op tijdstippen waarop u dat uitkomt en u kunt zonder enige druk of onderbreking van de tegenpartij uw volledige verhaal kwijt aan de mediator.

Het systeem is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar en vanaf iedere locatie ter wereld bereikbaar.

Berichten en reacties worden nooit rechtstreeks aan de andere partij gestuurd, maar lopen altijd via de mediator, die met beide partijen vooraf de spelregels van communicatie afspreekt. Mochten partijen in de loop van de online mediation behoefte hebben aan een fysieke ontmoeting, dan kan deze natuurlijk plaatsvinden.

Van u wordt dezelfde bijdrage verwacht als bij een face-to-face mediation, namelijk commitment om te komen tot een constructieve en duurzame oplossing. Daarnaast is toegang tot het internet en enige handigheid in het gebruik ervan noodzakelijk. Het systeem werkt intuïtief en eenvoudig en helpt u structuur aan te brengen in de communicatie met uw (ex-)partner.

De mediator is speciaal opgeleid het gehele proces op deze wijze te begeleiden.

 

Vertrouwelijk

Wij maken gebruik van een gebruikersvriendelijk online mediation systeem. Dit beproefde systeem voldoet aan alle eisen die ADR Register en MfN stelt aan online mediation. Alle berichten en reacties zijn alleen beschikbaar binnen het systeem, waardoor vertrouwelijkheid gegarandeerd is.

 

Identieke kwaliteit

Al onze online mediations verlopen volgens de voorwaarden van ADR Register en van MfN. Dit betekent dat ook hier een mediationovereenkomst opgesteld wordt en dat de mediator werkt volgens het reglement van het ADR Register of van MfN.

 

Not allowed...